Algemene Voorwaarden

Hier kun je onze Algemene Voorwaarden Webwinkel nalezen. Niet alleen de overheid creëert regels om de veiligheid van je aankoop te waarborgen. Ook wij stellen je graag op de hoogte van onze voorwaarden.

Door het akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden Webwinkel, is er een overeenkomst tussen ons en jou  als klant tot stand gekomen. Maar voordat je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden, verzoeken wij je vriendelijk de voorwaarden aandachtig door te nemen en kennis te nemen van onze werkwijze. Dit kan vervelende situaties voorkomen! Indien je vragen hebt over onze voorwaarden, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Artikel 1 - Webshop

1.1. De webshop is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Den Haag en draagt haar wettelijke bijdrage af aan de Belastingdienst. Dit zijn het KvK nummer en BTW nummer:  KVK 78276861 Btw-id NL003075271B32. 

1.2. Onze webshop is voorzien van een SLL-Certificaat. Dat betekent dat we aan alle wettelijke eisen voldoen met betrekking tot de beveiliging van jepersoonsgegevens en betaalgegevens. Wij streven naar een voortdurende verbetering van de beveiliging van je gegevens. Bij misbruik door hackers zullen wij aangifte doen bij de politie.

1.3. Wij verstrekken je persoonsgegevens nooit aan derden. Indien wij je persoonsgegevens aan derden verstrekken, zullen wij altijd vooraf toestemming aan je vragen.

1.4. Sinds 5 juni 2012 is een webshop verplicht om vooraf toestemming aan je  te vragen betreffende cookies. Je leest hier meer over in onze Privacy Voorwaarden.

1.5. Wij zijn verplicht om bij mogelijke verdenking van misbruik of fraude, aangifte te doen bij de politie.

1.6. De webshop heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten, om zich in te dekken tegen eventueel onterechte aansprakelijkheid die er wordt geclaimd door een klant.

1.7. Wij streven ernaar om je te allen tijde van een uitstekende service te voorzien. Wanneer je twijfels hebt over de aankoop van een product, vraag er ons dan naar.

1.8. Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan enkele malen per jaar op de hoogte gehouden van nieuws en exclusieve aanbiedingen.

Artikel 2 - Bedenktijd

2.1. Je hebt 7 dagen bedenktijd na de aankoop van een sieraad. Mocht je binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kun je het product aan ons retourneren. Je betaalt alleen de verzendkosten voor het aangetekend en verzekerd retourneren van het desbetreffende item. Het door jou betaalde bedrag wordt op je rekeningnummer teruggestort.

2.2. Producten die aan ons geretourneerd worden, dienen onbeschadigd  en voorzien te zijn van de originele verpakking.

Artikel 3 - De overeenkomst

3.1.De overeenkomst tussen de webwinkel en klant is definitief wanneer de klant heeft aangegeven akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden en hij of zij  de webwinkel heeft gemachtigd het geld van zijn rekening af te schrijven of wanneer de klant een betaling heeft voldaan via iDEAL, Creditcard of Paypal. Nadat de bedenktermijn van 7 dagen is verstreken en de betaling is ontvangen door de webwinkel, is de klant eigenaar geworden van het betreffende item.

3.2. De overeenkomst is elektronisch tot stand gekomen, door middel van het invullen van de benodigde velden en het akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

3.3. Je bent als klant verplicht de betalingsverplichting aan de webwinkel na te komen.

3.4.Nadat je tot aankoop bent over gegaan, ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging per email van je aankoop. Daarin staat het product dat je hebt gekocht, wat het je kost en waar je met eventuele klachten en opmerkingen terecht kunt.

3.5. Wij zijn aan je verplicht het artikel binnen 30 dagen aan je te leveren. Mocht door onvoorziene omstandigheden het artikel niet binnen deze periode te leveren zijn, dan zullen wij je daarvan schriftelijk op de hoogte brengen. Na het verstrijken van deze 30 dagen krijg je  van ons het betaalde aankoopbedrag terug.

3.6. De levering van producten in het buitenland kan langer duren dan een levering in Nederland. De kosten die voor een verzending naar een adres in het buitenland in rekening worden gebracht, zijn voor jou zichtbaar wanneer je tot de aankoop van het product overgaat.

Artikel 4 - De prijs

4.1.De prijzen die op onze webshop staan vermeld, zijn altijd inclusief btw. De kosten die betaald moeten worden voor het verzenden van het product, worden zichtbaar wanneer u het product heeft toegevoegd aan uw winkelwagen. In principe worden er in Nederland geen verzendkosten berekend.

4.2. Wanneer je ons machtigt om automatisch een bedrag van je  rekeningnummer af te schrijven, ben je verplicht ons een juist rekeningnummer door te geven. Misbruik of fraude wordt bestraft en gemeld bij de instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn. Daarnaast wordt er aangifte gedaan bij de politie.

4.3. De prijs die bij het artikel op de website wordt vermeld, kan niet wijzigen tijdens je aankoop. Je betaalt het bedrag dat zichtbaar is bij het artikel en wat tevens aan je bevestigd wordt, indien je elektronisch akkoord gaat met de aankoop. Daarin wordt de aankoopprijs opnieuw vermeld.

4.4. Wanneer je een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, komt je achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

Artikel 5 - Klachten en garantie

5.1.Klachten over de levering dienen in eerste instantie per mail aan ons gemeld te worden. Wij zullen dan met de desbetreffende bezorgdienst contact opnemen betreffende de levering van het product.

5.2.Klachten over het artikel zelf, dienen schriftelijk aan ons gemeld te worden. Deze zullen schriftelijk beantwoord worden. Beschrijf je klacht zo specifiek mogelijk. Indien het binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij te allen tijde het probleem zelf voor je oplossen.

5.3. Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door ons afgehandeld. De afhandeling van een klacht gebeurt altijd schriftelijk. 

5.4.Op elk product dat wij aan je leveren, is een garantie van toepassing. Hoe lang deze garantie duurt, is geheel afhankelijk van het product.  Indien je bij één van onze artikelen een gebrek of defect ontdekt, verzoeken wij je  binnen 48 uur na levering hier melding van te doen bij ons.

5.5. Wanneer het artikel binnen de garantieperiode kapot gaat, zullen wij in overleg met jou bepalen hoe we het probleem kunnen oplossen.  Tevens verzoeken wij je vriendelijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij, indien de schade plaats vindt na de garantietermijn. Mogelijk is deze te claimen op de inboedelverzekering.

Indien je akkoord gaat met de Algemene Voorwaarden Webwinkel, verzoeken wij je  vriendelijk het vakje aan te vinken. Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen.

Uiteraard hopen wij van harte dat je veel plezier beleeft  met je  aankoop! Indien je nog vragen hebt, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.